Hádanka - Dvě tyče

10.09.2013 00:54

Představte si, že se nacházíte v místnosti, ve které není vůbec nic kovového. V té místnosti se nachází dvě naprosto stejné tyče. Jedna tyč je celá magnet a druhá tyč je celá železná. Jak poznáte, která je magnet a která je železná?

ŘEŠENÍ: Dvě tyče

Každý magnet má dva póly – na každé straně jeden. Uprostřed magnetu ala žádná magnetická síla není. Když přiložíme konec jedné tyče ke středu druhé tyče a bude u ní držet, je to magnet. Pokud držet nebude, je to železná tyč.

Diskusní téma: Hádanka - Dvě tyče

jednoduše

Datum: 11.04.2017 | Vložil: Finist

Zavěsím každou uprostřed na provázek, pokud se bude natáčet stále jedním směrem (na sever), je to magnet, pokud ne, je to železná tyč.

Zákony

Datum: 17.10.2016 | Vložil: Ondra

Jednoduše, kov ať už měkký nebo tvrdý, pokud se nachází v magnetickém poli se stává magnetem.

Úloha nedává smysl. Už jak řekli ostatní, popírá úloha sama sebe nebo si někdo přečetl nějaký článek a hraje si na chytrého.

Blbost

Datum: 08.12.2015 | Vložil:

Zadání popírá samo sebe. V místnosti není nic kovového. V té místnosti je železná tyč. A železo je kov. Takže žádné železo tam není, ale přesto tam je. WTF

Re: Blbost

Datum: 09.02.2018 | Vložil: Kolda

Tak je tam asi receny, ze tam neni nic kovoveho, kvuli tomu aby di nemohl rict, zkusim tu tyc prilozit treba k zidlicce nebo do drezu. Tak proto tam jako nic neni ty tupce.

lehké

Datum: 11.07.2015 | Vložil: roxy

tak když se chytí ta jedna k té druhé tak vím že je to magnet a železo
a to snad jde poznat podle citu v rukách která kterou přitahuje

Re: lehké

Datum: 31.10.2015 | Vložil: Pavol

Pocit v akom kolvek inom mieste je rovnaký. Pôsobí rovnaká sila magnet Vs železo a zelezo cerzus magnet. Proste nerozoznas ci magnet priťahuje železo alebo naopak.

kov

Datum: 28.04.2014 | Vložil: PeterK

Pokud v místnosti není vůbec nic kovového, jak tam pak můžou být ty tyče? :) Ale jinak je to pěkná hádanka.

Přidat nový příspěvek